Gott nytt år



GOTT NYTT ÅR

Önskar

Kaxett, Karolin & Kiita


Snö och inte snö

Ja jag tänkte inte skriva så mycket i detta inlägg utan bara lägga upp lite bilder.
Dom första bilderna är strax innan vi åkte upp till Mora innan jul. Vi hade ju snö kaos kan man väl säga.
Bilderna är nog från 20 december eller 19 december.
Sen var vi uppe i Mora en vecka och när vi kom hem den 28 december var all snö borta! Tyvärr är bilderna från 30 december och det har kommit lite snö under natten här men det va inte mycket.











Det var roliga tider här nere! Jag älskar verkligen snö!






Snacka om skilda världar!

Snögubbe

Ja äntligen har det lagt sig fin snö här nere i Ystad, jag blir som ett barn när det kommer snö.
Det är väl nästan det bästa som finns!
Det har ju inte kommit så mycket snö men jag fick ihop lite till en snögubbe, den blev grym :)





Och som ni nog vet nu så har vi blivit hundvakt fram till jul och för er som undrar vad det är för hund kommer här ett foto.


Företag

Ja i går var jag hos Nyföretagarcentrum och fick lite rådgivning om att starta eget. Det var mycket givande tycker jag, men han sa att jag behövde mer papper och siffror på företaget jag ska köpa för att han skulle kunna ge sin syn på det. Han sa dock att enligt dom enda siffrorna jag hade, dom senaste 10månaderna, såg mycket bra ut och att det skulle vara värt att försöka ta över det.
Idag har jag varit på arbetsförmedlingen och haft möte men dom säger ju inte så mycket. Jag skulle iaf höra av mig så fort jag hade fått ett ok från banken. Då skulle dom skicka dit en konsult som jag får lägga fram min idé hos och senom han tycker att jag kan leva på det så godkänner han mig och jag får aktivitetsstöd.
Efter det cykla jag till mäklaren som hade fått in resultatrapport från 2006 och fram tills nu, han hade även fått balansrapporterna från 2007 och framåt. Så nu ska jag väl boka ny rådgivning och höra vad han tycker om dom siffrorna.
Jag tycker det ser bra ut men vad vet jag :)

Nu är det väl i princip bara pengar som behövs och jag är ju villig och prata med vem som helst som vill lägga in lite pengar. Det ska ju bli ett aktiebolag så man får ju viss del av dom beroende på hur mycket man lägger in.
Ja detta är kanske lite att fiska efter pengar men vad ska man göra? Jag vet att ni som läser detta är mina närmaste så har ni pengar så investera i mitt aktiebolag och du kommer inte bli besviken :)

Saab?

Köp aldrig en golf! Bilen är som sagt trasig och det kostar ca 1500kr att laga skiten!
Vi håller just nu på att titta runt och se fall det finns någon annan bil som vi kan köpa, även fall vi inte har nå pengar alls, men hoppas Karolins pappa är sammarbetsvillig :) Han har hittat en Saab 900 -94 som har gått ca 14000mil och har full servicebok och bara en privat ägare. Dom ska ha typ 13000kr för den med nya vinterdäck på dubb, dock så måste jag betala lite mer i skatt för den är avställd.
Annars är det väl som vanligt. Jag har inge jobb och Karolin jobbar lite då och då, som just nu faktiskt.
Hunden ser väl ut och vara glad. Jag hoppas hon är det iaf. Hon ligger ju mest och sover men direkt man rör sig så kommer hon springande och viftar på svansen. Fast hon har slutat sovit inne hos oss utan sover bara på golvet i vardagsrummet.

På Torsdag ska jag på rådgivning om att starta eget företag. Det är nåt som heter Nyföretagarcentrum. Jag håller på att försöka göra klar min affärsplan tills dess och sen får vi se vad dom sägerom den och vad jag ska ändra och så. Den måste ju vara super bra när jag ska gå till banken och fjäska för att få låna lite pengar.

Vi får se fall vi tar oss upp till Mora under julen. Vi har varken bil eller pengar att fixa bilen eller köpa en ny.
Karolin kanske till och med ska jobba under jul så då får jag åka upp själv. Dom behövde hjälp 23dec till och med 26dec plus att hon ska jobba 30 och 31 med. Men hon har inte riktigt bestämt sig än, jag vill ju ha med henne upp till min familj och fira jul men hon gör som hon vill och vi behöver ju pengarna.

NU ska jag fila lite mer på affärsplanen så den blir klar någongång.

Ny start

Idag har jag varit hos en mäklar firma och pratat med en mäklare som vi tydligen bor grannar med här ute på landet.
Jag cykla in föör bilen är inte lagad än. Det är jätte skönt att cykla fram och tillbaka till stan faktiskt, om det inte är motvind så klart.
Jag fick med mig några papper hem med massa siffror på, men jag tycker det ser ganska bra ut faktiskt.
Det finns lite som man kan tjäna lite mer pengar på men i det stora hela ser det bra ut.
Jag kommer ju knappast bli sten rik på det men jag kommer jobba för mig själv och med sånt jag är intresserad av, sen kommer jag ha pengar så jag klarar mig iaf :)
Efter det mötet så åkte jag till arbetsförmedlingen och skrev in mig där. Ska dit nästa fredag på möte.
Jag hade ytterligare ett ärende på stan så jag åkte till banken och bokade möte med dom för att se fall jag kan få låna nå pengar så jag kan köpa företaget.
Jag ska dit igen redan imorgon kl 10 så det lär bli att sätta sig på cykeln och trampa in.

NU är karolin och jobbar så jag är hemma själv med Kiita, tror vi ska gå ut och gå en sväng nu innan det blir mörkt ute.

Skit dag

Ja det började redan igår, när jag va glad för att Karolin kom hem. Jag åkte och hämtade henne på flygplatsen i sturup. Precis när jag stannade bilen och hade parkerat så går kopplingen sönder för tredje gången på bilen!
Vi fick starta bilen i 2an och stänga av den i 2an, vi fick dock i 3ans växel så vi kunna ju åka ganska fort hem iaf :) Som tur va så slapp vi stanna i rondeller och korsningar.
Ja så idag fick jag lov att cykla till jobbet. Klockan ringde på 04:20. Jag har ingen lampa fram på min cykel så jag tog en ficklampa och cykla till jobbet, det gick hur fint som helst och tog kanske 17-18 min. Väl på jobbet finns det inge att göra som vanlig så jag fick göra skit göra som att skrota. Strax innan lunch kommer chefen och säger att jag inte behövs mer hos dom men att jag fick vara där veckan ut iaf. Ja när jag kom hem så ringde Lernia och sa upp mig för dom hade inge jobb. På Måndag är jag arbetslös och ska börja stämpla igen!
Fast lite ljus i allt mörker va att jag ringde på ett företag och ska få lite papper på siffror imorgon, man kan ju hoppas att banken lånar ut lite pengar till mig så jag kan starta mig ett eget litet företag!
Vi har även varit ute i Brösarp och fått mat, torsk, potatis och hollandsås. Jätte gott! Sen så klart lite glass till efterrätt :)

Nu ska jag nog sova snart då jag ska upp tidigt även imorgon. Imorgon ska vi försöka fixa bilen, jag och Karolin ska försöka själva!! HAHA!!

RSS 2.0