Stolt svensk!

Vilken underbar dag detta har varit!
Inte bara vädret har varit näst in till perfekt och vi har motionerat. Sen blivit bjudna på mat av svärföreldrarna, vi gick på någon resturang och jag åt snitzel, SVIN gott! Karolin åt rödspetta som hon tyckte va SVIN gott!
Sen när man kommer hem läser man i tidningen, vilken svenskdag!
Vi kan börja med KUNG ÅKE SVANSTEDT! Vinner elitloppet med Torvald Palema!
Sen kommer ZLATAN och gör 2st mål i sista omgången av Italienska seria A och vinner skytteligan där!
ROBIN SÖDERLING slår ut världsettan Rafael Nadal ur Franska öppna!

Kung Åke, efter att blivit åtalad för djurplågeri och blivit avstängd på grund av "fusk" går han och vinner en av dom största trav tävlingar som finns i världen!

Zlatan, inför sista omgången har han gjort 23mål lika med Marco Di Vaio och ett mer än Milito. I första halvlek gör Zlatan ett och dom andra inga. I början av andra börjar dom andra gör mål och när det var 10min kvar så står alla på lika många gjorda mål. Då kliver ZLATAN in och klackar in sitt 25mål och vinner skytteligan! Första svensk som gjort det sedan kanske Sveriges bästa fotbolls spelare genom alla tider Gunnar Nordahl vann den för 54 år sedan!

Sen har vi Robin Söderling, kommer in i grus tuneringen som 23:a i världen. Får en ganska lätt lottning i dom första matcherna, men efter att slagit ut en grus specialist i 3:e omgången förstod vi att han var i bra form. Sen i åttondelsfinal, som han aldrig tidigare har varit i i en grand-slam tunering, får han möta Rafael Nadal som är världsetta och aldrig förlorat en match på roland garros i Frankrike! Har vunnit tuneringen 2005, 2006, 2007, 2008! Robin går in och vinner matchen med 3-1 i sett!

Ja idag tycker jag alla SVENSKAR kan sträcka lite extra på ryggen!






Snyggt så in i NORDEN



Ja lite så godis från den nordiska fotbollens tifon. Vi här uppe kan!
Men fotbollen ligger långt efter den svenska hockeyn när det gäller tifon, eller vad säg om dessa!? :)

Jobb för henne, städa för honom

Idag har jag klippt mig. Det va väl roligt och veta!
Igår tittade jag lite på nå fotboll som var på tv men det e ju ingen som bryr sig om champions league eller vad det heter så det var inge roligt. Jag fick ju lov att titta på matchen för vi hade besök av Jörgen och Amanda. Dom var ju här enbart för att titta på fotbollen så jag fick ju ställa upp.

Min älskling är jätte duktig med att sluta röka! idag är väl 4:e dagen hon är utan! Vilken kvinna! Plus att idag skulle hon inte jobba nå men dom ringde och behövde hjälp. Karolin ställer vänlig som hon är upp. Hon började strax innan 16 och sen ringer hon 1 timme senare och säger att hon ska jobba över lite och kommer inte hem förrens i morgon bitti kl 07! Stålkvinna det där! :)
Medans hon jobbar och försörjer mig så tar jag hand om hemmet, håller på att tvätta just nu sen har jag gjort mat till henna idag plus att jag ska diska och städa lite om jag hinner. :)

Yellow bird produktion har inte hört av sig om lägenheten än så det kanske inte kommer att bo någon kändis i lägenheten i sommar! Men hoppas att det löser sig ändå, det är ett annat företag som ska titta på den på Måndag. Kan inte alla hålla tummarna för att vi får den uthyrd!

Nu måste jag kila ner till tvättstugan och hänga och lägga i ny tvätt, ha en bra dag alla glada svenskar och norskar som läser detta!

Rak permanentat håret

Japp, i går var vi ute i Stora Herrestad som vanligt. Vi skulle bli bjudna på mat av Anneli om vi bjöd dom på cheescake.
Det fixade Karolin och Anneli galant medans vi andra, plus Erik som är en kusin till Amanda och Johanna, åkte iväg och spelade fotboll. Jag e fan grym i målet! Gjorde en riktig TV räddning på ett skott från Erik, alla stod bara och gapade åt min räddning! Stolt, japp! :)
Sen på kvällen efter vi hade ätit, vi fick pastasallad och till efterrätt cheescake, men cheescaken va inge god alls. Vi skulle prova ett nytt recept, den skulle in i ugnen och sen svalna lite. Nej inge god alls.
Efter det så fick Karolin rak permanenta mig. Hon hade fått ett tips från en frisör här nere att man kunna köpa vanligt permanent från affären och sen bara stå och kamma det istället för att rulla upp det på rullar som man gör när man lockar de. Ok jag blev jävligt rak direkt efter men nu börjar lockarna komma tillbaka igen. Men vadå det kostade bara 40kr att göra istället för mer än 2000kr hos frisören. Tror jag ska klippa av mig det istället för att försöka göra det rakt.

Nu snart kommer svärmor med pizza till mig och Karolin, jävlar vad det ska bli gott! :)

Yellow Bird Produktion

I onsdags hade jag 2st prov i skolan. Det första på morgonen var naturkunskap A. Det gick ganska bra tror jag. Iaf godkänt hoppas jag :) Sen kl 11 skulle dte komma någon och titta på vår lägenhet för att kanske hyra den under sommaren. Han hette Nick och kunde bara prata engelska. Det var ju bra att man fick träna på engelskan inför muntliga nationella provet som jag ska ha på tisdag. Men det var inte Nick som skulle hyra lägenheten utan han vra där på uppdrag från Yellow Bird Produktion. Det är dom som gör bland annat Wallander filmerna. Fan va cool fall det är någon skådis som ska bo i vår lägenhet under sommaren! Men det kan ju också bli någon tråkig från filmteamet ellet nåt sånt. Fast vi skiter i vem som bor här bara någon betalar 4500kr plus el för den under sommaren! Ja dom kunde inte lämna besked än utan det var massa chefer som fick lov att godkänna det först, dom skulle höra av sig nästa vecka.
Jaha sen åkte vi ut till Karolins syster och solade innan jag åter skulle till skolan för att ha Samhälle prov. Lag och rätt var det om denna gången, det va ganska lätt tror jag, det kändes som det iaf.

Igår började dagen kl 06:00 med underbart väder. Jag skulle ut och fiska med Amanda och Jörgen det va därför jag va uppe så tidigt en söndag. Fisket gick skit, dom fick varsin som dom sparade. Jag fick en liten jävel som jag slängde tillbaka, dom fick också en var som dom slängde i igen. På kvällen började det regna, åska och blixtra som bara den, väldigt mysigt tycker jag. Vi hade hyrt film som vi låg och tittade på medans det small som det åkte förbi flygplan precis utanför fönstret och blixtra som någon stod och lyste in genom fönstret med den starkaste strålkastaren du kan tänka dig. Det höll säkert på 4-5 timmar! Vi tittade på "Bröllopsduellen", den var väl ok men jag tycker itne om sånna filmer. Karolin älskar dom! VI har också hyrt "Miraklet vid st:anna" som vi nog ska titta på idag.

Måste bara säga ÄNTLIGEN har BAJEN börjat vinna igen! Nu är dom på G! Dom kommer nog sluta topp 4 ändå! :)

Nu ska jag gå och ta hand om min sjuka sambo. Älskar henne så mycket! Hon e så himla fin!


Fisk och musik

Igår fick jag veta att det var göteborgs varvet. Mats wattberg var den enda som kom till start av Jag, johan, martin och mats. Mycket bra jobbat av honom även fall tiden inte blev så bra.
Jag var ute själv i skogarna runt Ystad och joggade 15km på lugna 86 minuter. Fan undra hur det är med mitt knä egentligen? Jag får ont när jag springer med shorts men inte när jag springer med byxor. Undra hur det kan komma sig? Jag ska prova med shorts och mitt knäskydd på tisdag. När jag sprang 10km i onsdags i shorts fick jag känningar i höger knä, och igår sprang jag alltså 15km i byxor och kände inget i knä.
Ja när karolin slutade jobba i Lördags så skulle vi åka en snabb sväng till Amanda som bjöd på nybakade kakor och kaffe. Mycket goda kakor tycker jag. Det blev knappast någon snabbis ut dit. Kom väl dit vid 14:30 åkte inte hem förrens efter 20:00. Vi blev bjudna på fina fisken. Det blev 4st torskar som jag, jörgen och amanda hade fångat för typ 2 veckor sen, vi grillade dom med massa salt och gräslök. Till det blev det nypotatis och smält smör! Ja ni hör ju hur gott det va!
Sen på kvällen blev det TV som nästan resten av svenska folket. Eurovision så klart.
Jag och Karolin va överens om att sveriges låt inte skulle bli top 20 och så rätt vi fick. Karolins favoriter var Island som kom 2 och sen tyckte hon om Ukraina som blev en flopp på 12e plats. MIna favoriter var Turkiet som blev 4 och Armenien som blev 10. Vi tyckte Norge som vann inte var dålig men det var inte rätt låt som vann.

Idag sitter jag hemma själv igen, Karolin jobbar kväll.
Ska studera lite svenska hade jag tänkt.

Sen får vi fan inte vår lägenhet uthyrd över sommaren! Så jälva tråkigt. Tänk vad mycket pengar vi hade sparat om vi hade sluppit hyran här nere!


Lite av veckan som har gått

Redan Torsdag. jag har inte gjort något denna vecka. Usch vad den har gått snabbt tycker jag.
I tisdags var jag chafför med karolin till Lund. Vi åkte och hämtade hennes syster som var nyopererad. Det tog nästan hela dagen. Karolin jobbade på kvällen så jag satt hemma själv och tittade på eurovison semin. Fatta va tråkigt jag hade!
Onsdag började med Naturkunskap A, hur tråkigt som helst men men. Sen va jag ute och joggade 10km. Just ja i Tisdagskväll styrketränade jag lite hemma, jag hade träningsvärk dagen efter. :)
Så vad har jag då gjort idag? Hmm.... började dagen med naturkunskap B som är ännu tråkigare än naturkunskap A, men under rasten vi hade mitt i lektionen gick jag och pratade med svenska läraren om provet vi skrev förra veckan. Jag plus 5st andra hade G eller bättre, mer än 10st hade IG. Undra fall det är dom det är fel på eller kanske läraren? Jag tror läraren! Jaja efter det hade vi svenska, satt och lyssna på några andra i klassen som hade redovisning om dom böcker dom läst.
När jag kommer hem ringer en lite äldre dam och frågar fall hon får komma och titta på lägenheten. Vi ska ju hyra ut den över sommaren. Självklart fick hon komma. 1,5 timme hade jag på mig att städa och fixa iordning, inga problem för mig inte! :) Hon var väl lite skeptiskt till den, hon tyckte den var för mörk. Hon var synskadad. Men det kanske går ändå. Hon skulle tänka på det och höra av sig om 2-3 dagar.
NU sitter jag hemma själv och har tråkigt som fan! Men snart börjar Vänner och det måste man ju titta på!
Ska bli jävligt skönt att komma hem till Mora den 14juni! Längtar som bara den!

Viasat Hockey

Nu ska viasat starta en hockey kanal. Dom har ju ganska nyligen startat dom nya fotboll och motor kanalerna.
Har dock en sak att säga om dom kanalerna och reklamen som gör om dom. Där säg det att det är 100% motor på motorkanalen, men hur kan dom då sända vissa champions league matcher där? Hoppas det inte blir så med hockey kanalen, att dom ska sända fotbollsmatcher med!
Annars är det ett jätte bra initsativ av viasat! Jag vet då med största säkerthet att jag kommer skaffa viasat det första jag gör efter sommaren! Har alltid velat haft Fotbolls kanalen med champions league och engelska cuper plus lite till. Motor kanalen kan jag vara utan, men jag vill verkligen se Formel 1 och då måste man ha den. Sen tycker jag att sitta och titta på golf kan vara rätt så roande faktiskt.
Och nu i den nya hockey kanalen ska dom sända champions league i hockey vilket inte är intressant än så länge, men kan säkert bli. KHL är en växande liga som dom har köpt rättigheterna till i typ 3-4år. Kan bli väldigt intressant att se hur bra den ligan kan bli. Men framförallt så har dom köpt rättigeheterna till hockeyallsvenskan som just nu är den hetaste ligan i Europa! :) Dom säger att dom ska sända fler matcher än vad 4sport gjorde, fatta vad hockey man kommer kunna se även fall man bor nere i Ystad! Hoppas bara dom får bra folk som komenterar och är experter, Boork var riktigt bra i 4sport under vintern.
Man kanske ska söka ett jobb hos dom som komentator eller expert!? :) Det måste vara världens bästa jobb alla kategorier!

MER SPORT ÅT FOLKET!

Trisst

Va tråkigt jag har utan Karolin! Önskar att hon aldrig mer får jobba eftermiddag när jag inte gör det.
Så vad har jag gjort då? Ja idag har jag skrivit ett litet arbete på Naturkunskapen kurs A om vindkraft. Det blev en hel sida! :) Sen har jag spelat lite dator och inte gjort ett jävla skit!
Ska bli kul när vi kommer till Mora och Karolin bara jobbar natt så vi kan umgås hela dagarna! Ja om hon vill sova någon dag kan hon få göra det, då har jag ju alltid några vänner (hoppas dom inte glömt mig) och så har jag ju min familj som får stå ut med mig.

Ja just det ja, Man United gick till final efter utklassningen på emirates! Ronaldo måste vara världens bästa fotbolls spelare! Ji Sung Park! Vilken lirare, så underbart att se honom springa på som bara fan hela tiden! Sen har vi Rooney, den förvuxna bebisen, han gör nästan aldrig en dålig match! Ja det finns så många hjältar i det där laget!
Jävligt roligt att det blev barca i finalen me och inte tråkiga chelsea!

Nej nu vet jag inte fall jag kanske ska titta lite på hockeyn, även fall jag inte bryr mig ett skit så kan det få vara på medans jag spelar dator. :)




http://sportshocks.blogspot.com/2009/05/video-arsenal-1-3-manchester-united.html

för er som missade matchen!

Feta fisken

I söndags var jag, Jörgen och Amanda och fiskade lite torsk från en liten plastbåt med en liten 5hästars motor på.
Jörgen började med att typ bara slänga i ett drag för att se fall det var tillräckligt djupt och det nappade direkt! Men det var en liten skadad firre så den slängde vi tillbaka. Sen va det helt dött ganska länge, ända tills Amanda provade göra ett kast. Hon fick upp en ganska liten hon med, men hon ville behålla första fisken! Men återigen blev det dött ett tag och jag satt och blev ganska grinig för att inte jag hade fått nå. Sen helt plötsligt skriker Jörgen till och har napp, jag blir skit sur men max 10sek efter han har fått napp så rycker det till i mitt spö med, jag har napp! :) Efter det fick vi fisk varje gång vi släppte i draget. Jörgen fick narturligtvis den största och flest tror jag me, men jag var glad ändå! :)
Jag tror vi släppte tillbaka minst 10 fiskar för dom var för små och då var dom större än alla abborrar jag någonsin har fått! Tillsammans kanske vi fick 15-20kg torsk delat på kanske 10 fiskar!




Nu börjar laddningen inför fotbollen ikväll! Har slagit vad me Johan om att United kommer gå vidare till final!

Vilken helg

Ja även fall valborg blev en hemme kväll själv så blev helgen riktigt lyckad!
Fredag skulle Karolin ta med mig på en liten bil tur, jag hade ingen aning om vart vi skulle så jag bara körde och svängde när hon sa. Precis innan vi skulle svänga ner till ett av dom ställena vi skulle göra ett stopp på så kommer det upp 8 röda Ferrari och en svart bakom oss. Jag blir helt till mig och köra sakta för att dom ska hinna om mig. Vilka vackra bilar det är! Första stoppet va Sandhammaren tror jag det hette. Det är udden längst ner till sydost i skåne. Jätte fin strand, sanden va nästan helt vit den va så finkornig. Tyvärr så blåste det väldigt mycket så vi blev inte långvariga där. In i bilen igen och vår färd forsatte längs me kusten. Vilka fina och stora hus det finns. Vi kunna inte direkt åka snabbt, det fanns så mycket att titta på hela tiden. Vårt slutliga stopp va på Stenshuvud! Nej inte riktigt men en litet kafé strax intill. Kakbuffé för 60kr, ät så många kakor du vill! Men vi var mest hungriga så vi tog en väldigt god macka istället!
Sen åkte vi hem till gissa vem? Japp helt rätt Karolins syster Anneli. Jag hade beställt grillat med öl! :) Jag blev nog lite full där på kvällen men roligt hade jag!
Lördagen började Karolin jobba kl 1300 så jag åkte iväg med Anneli, Jörgen och Amanda till Karolins föreldrar, Hennes pappa ville ha hjälp av två stora starka karlar så jag och Jörgen fick rycka in!
Vi satte kant sten på en sida av deras uppfart, sen flyttade vi massa stora stenar från framsidan till baksidan. Tungt men väldigt roligt. Det blev lite fotboll i mellan allt jobb, måste ju underhålla Amanda me. Ja man fick några öl för slitet man gjorde plus att vi grillade. Tyckte synd om Karolin som inte var med utan fick lov att jobba!

Nu måste jag städa då det kommer folk och ska titta på lägenheten. Vi ska ju hyra ut den under sommaren då vi ska vara hos mamma uppe i Mora!



Sandhammaren!



Jag och min älskling!



Kungen!



Och tills sist, utsikt från våran balkong.

RSS 2.0