Kanske starten

Livet är som vanligt här nere i Ystad.
Jag har fått forsätta jobba på Draka lite till iaf, dom ska sätta sig ner och prata om mig på torsdag sen får vi se hur länge jag blir kvar där. Karolin blev in ringd idag och jobbar kväll idag plus onsdag och torsdag. Jätte bra att hon får jobba ganska mycket.

Nu försöker jag bli bra på FIFA10, det går inte bra vill jag lova. Jag hatar det där spelet och ändå spelar jag bara på proffs! Sen har dom ju inte gjort spelet rätt från början! Dom har släppt ett spel som inte va klart, jag har betalat 500kr för ett spel osm inte är färdigt! Man kan inte spela CL med svenska lag, ibland säger kommentatorerna att man  förlorade sin 5 match på rad fast man har vunnit och min målvakt hade 7ass när jag hade gjort 7 mål! Hur fan kan en målvakt spela fram till alla målen som man gör! Nej jag är riktigt upprörd på det där spelet, funderar på fall jag ska sälja det.

Sen hoppas jag att denna bloggen blir en "starta eget blogg" inom en snar framtid. Jag va i kontakt med en mäklare idag angående en lokal som jag är intresserad av för min idé, men han satt på stranden på Malta och solade när jag ringde. Han kommer tillbaka 2nov och då ska vi titta lite närmare på det. Ska även sätta ihop en affärsplan, jag har den i huvudet men ska bara få ner den på papper. 

En röst

Jaha Sverige vann enkelt hemma mot albanien med 4-1 och efter typ en kvart var vi faktiskt i playoff :)
Ja nu gick det ju som vi trodde och portugal vann. Jag tycker faktiskt att Lasse borde ha avgått för några år sen!
Nu tar vi nya tag förhoppningsvis. Jag hoppas att dom väljer någon med lite ny tänkande och en som vågar prova nya spelare. Självklart hoppas man på svennis men det är omöjligt tror jag, det finns inte dom pengarna plus att jag tror inte svennis själv vill det just nu, han tjänar för mycket pengar i Notts.

Sen vill jag skriva lite att vi vanliga människor måste våga stå på oss mer! Jag läser om den där nya hockeyligan som ryssarna vill starta. Dom svenska lagen tycker det låter jätte bra, men va fan ett ryskt lag kommer alltid vara i final för sådanna är reglerna! Det kommer aldrig kunna bli en final mellan rivalerna Färjestad-Frölunda eller Linköping-HV71. Hur roligt är det för fansen? Det kommer nästan aldrig bli någon borta klack i final serierna. Tror knappast att Hv71 får ihop 300pers att åka ner till tjeckien eller upp till finland för att se en semifinal. Fansen måste ju säga ifrån! Jag skulle aldrig vilja att Mora IK gick med i en sån liga att bara dom 2 bästa lagen har chansen att vinna guld. Tänk om man slutar 3:a, då är säsongen slut, hur kul e de?
Sen åter till dessa ryssjävlar. Internationella bandyförbundet hade beslutat att det inte blir nå VM 2010 för att finnarna drog sig ur att arangera det, dom hade inte råd. Nu lämnade ryssarna in ett förslag om att dom kunna arrangera det och självklart får dom igenom det. Det blir VM2010 i ryssland mitt under säsongen. Dom burkar ju lägga det när det inte är några matcher men nu lägger dom det när det passar ryssarna och vi i sverige har matcher. NU hoppas jag att svenskarna bojkottar det hela! Fan man kan ju inte göra som man vill bara för att man har pengar!
Sen den här FRA-lagen? Jag tycker att vi svenskar ska säga ifrån mer än vad vi gör. Kollade på nån undersökning någon hade gjort och typ 70% av svenskarna va emot lagen! Ja men va fan om vi 70% säger ifrån så måste dom ju riva upp lagen!? Jag menar det är ändå vi folket som ska bestämma, det kallas demokrati som betyder folkstyre!
OK nu tänker ni säkert att ja men varför börjar inte du göra nå åt de själv, jag kan säga att jag hade lätt kunnat försöka göra nå men jag tror ingen hade lyssnat på mig och jag tror inte jag har dom rätta kontakterna. Jag vet helt enkelt inte alls hur jag ska gå till väga, men jag är säker på att det finns folk som har alla dom sakerna och inte gör nå. Jag blir så jävla trött på oss svenskar som bara sitter hemma och klagar utan att göra nåt åt sakerna vi klagar över! Tro om man ska bli politiker så man kan höja rösten och kanske nå ut till folket!
Eller hur kan en vanlig svensson nå ut till folket? Hur kan jag få "vanligt" folk att tillsammans stå upp mot folk med mycket pengar och makt?


För övrigt vann Mora den viktiga borta matchen mot cykelraggarna bossefors med 5-4 ikväll :)

Ny helg

Jaha då va det Lördag igen. Igår va ingen dag att skriva så mycket om, vi gjorde inget förutom en lite vandringstur på ca 1timme och 20minuter.
Vi hittade en ny väg som vi följde men den tog slut mitt bland massa kohagar, vi bestämde oss för att gå rakt igenom 2st kohagar. Ett litet äventyr :) vi skrämde även iväg ett vildsvin i skogsbrynet. Synd bara att vi aldrig såg att det var ett vildsvin men vi tyckte att det lät som de, haha.
Sen på kvällen skulle jag dricka öl och titta på hockey men så blev inte fallet då Karolin skulle ha skjuts in till jobbet och sen skulle jag hämta Amanda som ville sova över här då hennes familj är i GBG.
Ja hockeyn va piss och efter jag skjutsat Karolin kunna jag egetligen ha druckit öl för Amanda hade ändrat sig och ville prova sova själv hemma.
Men jag ska ta igen det ikväll till fotbollen! Då ska det bli öl! Jag har även varit inne i stan och lämnat travet och handlat lite mat, Karolin ligger och sover så jag tänkte att jag skulle laga maten ikväll. Det ska bli sjömansbiff, klyftpotatis, fetaostsalad och fetaostsås :) Hoppas hon tycker om det och blir glad. Det kommer nog bli något glas me vin till maten me :)

Fotbollen har jag tippat 3-1 till Dansk jävlarna, Markus Berg gör Sveriges enda mål i typ 81 match mintuen.
Men vad gör det? Inget vi är ju redan klara för att inte gå till VM, det har vi varit länge, det är bara media som vill få oss svenskar att tro att vi ska ha någon chans. Jaja det ska bli kul och titta ändå. Sen är jag lite spänd på att hör Tony som expert eller vad han skulle vara. Dåligt av Bajen att sparka honom!

Mördare

Ja det är jag faktiskt. Jag körde ihjäl en fågel igår när vi skulle hem från Brösarp. Vi var där en snabbis för att få mat bara, jätte god potatismos och biffar fick vi. Men sen på hemvägen hände det, jag pratade med mamma i telefonen när jag ser 3st små söta fåglar sitta mitt på vägen. Jag tänkte väl inte mer på dom, dom brukar ju flytta på sig när man närmar sig, men dom flög försent. En av dom smälde rakt in i framrutan och kan knappast ha klarat sig. Dock klarade sig rutan på bilen utan problem men jag tycker synd om den lilla fågeln och tänk hans 2 kompisar eller va det var, det kanske rent av va hans barn eller fru. Fast nu vet jag ju inte fall det var en han det kan ju lika gärna ha varit en hon. Ja hemskt va det iaf. Usch jag tycker så mycket om djur så jag hatar när sånt där händer.

När vi kom hem så va det hockey på tv, Västerås-Mora. Jag tippade 20kr på Mora vinst som jag alltid gör fast jag inte trodde dom skulle ta en poäng. Men dom gjorde en riktigt bra borta match, nästan som den nere i Malmö.
 Dom vann med 3-1. Jag blev 55kr rikare och nu ligger jag över 80kr plus på Mora denna säsong, det är bra att man någon gång kan få tillbaka lite pengar. Jag har ju lagt ner ganska mycket pengar för att få se dom genom åren. :)

Nu kanske man ska gå och väcka Karolin som ligger och sover. Jag har inge jobb idag så jag får vara hemma på standby som det heter. Lernia kan ringa mig när som helst och säga till mig att jag ska åka någonstans och jobba. Nu hoppas jag inte att dom gör det men man vet aldrig. Jag får ju pengar fast jag går hemma. Draka hade så lite att göra denna veckan så dom tyckte det var onödigt att jag kom dit idag och imorgon.
Nej nu ska jag väcka Karolin sen ska vi nog mysa lite :)

Nåt iaf

Så här efter helgen kan jag säga att det va en riktigt roligt och trevlig lördag kväll här hemma i Öja.
Vi hade en liten inflyttningsfest med ca 8st bjudna gäster. Mycket god mat som min Karolin hade gjort och efterrätten va något helt fantastisk, cheescake :)
Det blev en massa öl för min del och en kaffekask eller vad det heter, mycket gott med kaffe och sprit :)
Söndagen blev faktiskt inte så jätte dålig, ok jag mådde väl itne så bra men kunna iaf leva :)
Vi åt pizza hos Anneli och Jörgen sen sov vi!
Måndag var jag tillbaka på Draka och stämmningen där hade väl inte blivit så mycket bättre. Inte heller idag va den nå bättre, det finns ingen som går på full kraft utan alla jobbar kanske 50% så det finns inte mycket för mig att göra. Jag får ju ingen kabel att mäta upp så jag måste jobba 50% jag me, det e ganska tråkigt faktiskt. Jag vill ju jobba och få dagarna att gå fort.
Men men hoppas det blir bättre imorrn. Karolin jobbar sin andra raka natt nu så jag får sova själv även inatt, det e faktiskt inge roligt, jag saknar Karolin.

God natt på er alla.

Draka kabel

Ja det blev en väldigt konstig dag på jobbet denna torsdag. Det började när jag kom till jobbet strax inna 14 då kom en av produktionscheferna till mig och sa att jag lika gärna kunna vara med på mötet som tydligen alla skulle vara med på klockan 14. Ja alla gick dit och där framme stod VD för Draka kabel Sverige. Han säger att fabriken ska läggas ner! Det är obeskrivligt hur luften bara gick ur rummet när han sa det.
Nu är inte det helt klart enligt honom men så klart det är helt klart, dessa jävla skrivbords människor som inte kan ge raka besked direkt! Ja efter mötet så låg fabriken som en spökfabrik, helt tyst och tom. Alla satt nästan helt tysta och tomma och bara titta rakt fram nästan. Helt sjukt faktiskt, nästan lite läskigt. Dagen innan hade dom sagt åt oss att vi itne fick gå hem tidigare på torsdagen, det brukar nästan inte vara någon som jobbar hela torsdagen när vi jobbar eftermiddag. Men efter detta beskedet så började nog den första att gå hem redan vid 16. Under hela dagen va det så där spöklikt tomt och tyst, runt 19 va det bara jag och en till som var kvar på den avdelningen jag jobbar på sen när han gick hem halv nio va jag själv! Och eftersom jag är Lernia så kunna jag väl vara kvar till 22 iaf. Det kändes väldigt konstigt att gå runt där och vara Lernia anställd när alla i princip har blivit utan jobb.
Nu har dom till början på sommaren att hitta nya jobb men dom började redan direkt efter beskedet ringa runt till olika kontakter och titta runt på internet.
Jag är nästan i chock, jag tycker så synd om gubbarna. Man såg i deras ögon att tårarna inte va långt borta. Många har jobbat där i över 20 år och är över 50 själva, hur lätt är det att hitta ett nytt jobb då?

Nej nu ska jag avsluta denna underliga dag med en öl och lite dataspel :)

RSS 2.0